Risicoanalyse akkerbouw

Bent u akkerbouwer en wilt u graag voorkomen dat uw oogst gevaar loopt? Laat TTW een risicoanalyse voor uw akkerbouw uitvoeren, voorkom eventuele risico’s en beïnvloed uw opbrengst.

Over ons

TTW is een bedrijf dat akkerbouwbedrijven adviseert bij het vergroten van de oogst. Wij bieden hulp bij het verbeteren van de gewassen en het uitbreiden van de opbrengst. Met behulp van verschillende analyses, waarmee wij informatie verzamelen, bepalen wij wat er nodig is om het groeiproces van uw teelt te optimaliseren. Doordat we informatie van alle voorgaande jaren opslaan, kunnen we inspelen op factoren die een risico vormen voor uw oogst.

Wat is een risicoanalyse akkerbouw?

Een risicoanalyse in de akkerbouw bestaat uit een perceelanalyse, adviezen over rassen en het onderhouden van gewassen. Hierbij kijkt de adviseur naar de conditie van het perceel, worden de gewas- en bodem nutriënten bekeken en wordt het groeiverloop gemeten. Deze groei meten wij onder anderen door middel van data gestuurde akkerbouw. Aan de hand van een risicoanalyse is het mogelijk om gevaren voor uw gewassen te voorkomen. Zo kunnen we met behulp van onze systemen drie weken eerder gevaren achterhalen dan wanneer dit met het blote oog wordt gesignaleerd. Hiermee kunt u sneller ingrijpen en problemen voor zijn.

Hoe kan TTW hierbij helpen?

TTW biedt graag hulp bij het voorkomen van risico’s. Eigenlijk bestaan al de stappen die wij nemen bij het verzamelen van data over uw perceel en gewas uit risicomanagement. Onze ervaren adviseurs helpen u graag bij het voorkomen van risico’s om zo een optimale oogst te kunnen generen. Dankzij onze data en analyses kunnen we de trends achterhalen die we vervolgens weer kunnen implementeren tijdens het bloeiproces van het volgende jaar.

Wilt u een risicoanalyse door ons laten uitvoeren? Neem contact met ons op voor het inplannen van een afspraak.