Teeltbegeleider

Wilt u uw oogst vergroten of de kwaliteit van uw gewassen verbeteren? TTW werkt met gespecialiseerde werknemers die u in de vorm van een teeltbegeleider voorzien van data en advies om de teelt te verbeteren.

Over TTW

Teeltadviesbureau TTW verzamelt informatie voor akkerbouwers om het groeiproces van gewassen positief te beïnvloeden. Hierbij gaat het om gewassen als witlof, bloembollen, aardappelen, granen en uien. Wij verzamelen al twee decennia data van akkerbouwers. Dit doen wij op basis van meet-, weeg- en omgevingsgegevens per gewas. Door middel van deze informatie stellen we adviezen op om de oogst op een effectieve manier te vergroten en te optimaliseren. De teeltbegeleider helpt u bij het verwerken van deze informatie.

 

Wat is een teeltbegeleider?

Een teeltbegeleider helpt akkerbouwers bij het telen van gewassen. Door middel van data kan de begeleider u adviseren om het groeiproces te verbeteren. We maken een analyse van wat er gebeurt, waar het gebeurt en wanneer. Hierbij is er veel contact met de klant om. Zo kunnen we het doel vast stellen en een goede oplossing vinden voor de vastgestelde probleem. Een begeleider komt regelmatig langs om het perceel te monitoren. Bij dit bezoek verzamelt en analyseert de teeltbegeleider de data. Vervolgens bestuderen we samen de vorderingen, waardoor deze vroegtijdig kunnen worden bijgestuurd. Het aantal momenten waarop de begeleider en de teler samen komen hangt af van verschillende factoren. Hierbij gaat het om het gewas, de problemen die zich hierbij voor doen en de individuele situatie van het agrarische bedrijf. Gedurende het groeiseizoen kunnen de juiste maatregelen worden genomen voor het optimaliseren van de opbrengst. Hierdoor ontstaat het gewenste effect en kunnen problemen worden voorkomen. De adviseur geeft praktische adviezen over hoe u de teelt op een effectieve manier kunt optimaliseren.

Wist u dat TTW meer dan twee decennia aan data verzameld heeft in het TTW Systeem®? Een schat aan informatie, die we gebruiken voor onze adviezen.

Teeltbegeleider bij TTW

Onze teeltbegeleiders staan naast u tijdens het proces van het verbeteren van de oogst. Tijdens dit proces ondersteunen wij de akkerbouwer bij het behalen van de gestelde doelen. Hierdoor verkrijgen we uiteindelijk gezonde gewassen. We kijken gericht naar de doelen van u als akkerbouwer. Samen zoeken we naar de beste manier om deze doelen te behalen. De teeltbegeleider komt regelmatig naar uw perceel om nieuwe data te verzamelen. Dit zorgt ervoor dat we eventuele complicaties kunnen signaleren en de voortgang kunnen monitoren. Dit wordt allemaal in samenwerking gedaan met u. Door deze techniek is het mogelijk om op uw wensen in te spelen en het gestelde doel te bereiken.

Kennismakingsgesprek

Onze teeltbegeleiders werken hard. Daarbij zijn ze ook resultaatgericht, werken professioneel, zelfstandig en doelgericht. Ze kunnen strategisch denken, zijn klantgericht, leergierig en hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Onze begeleiders zijn communicatief sterk en hebben en veel kennis paraat. Hierdoor zijn zij in staat om problemen direct te verhelpen op een professionele manier.

Wilt u graag advies ontvangen van één van onze teeltbegeleiders? TTW biedt u professioneel advies en ondersteuning. Neem contact met ons op, dan plannen we zo snel mogelijk een kennismakingsgesprek.

Wilt u ook uw groei vergroten?

Wij vertellen u graag meer over onze aanpak.

[contact-form-7 id="93"]