TTW

TTW biedt akkerbouwbedrijven advies bij het telen, kweken, groeien en verbouwen om uw opbrengsten en groei te verbeteren en te vergroten.

Onze werkwijze

Wij stellen altijd eerst een teeltadvies vast. Een hogere opbrengst of gezonder uitziend gewas zijn voorbeelden van teeltdoelen. Wij zorgen ervoor dat ons advies afgestemd is op uw teeltdoelen. Wij beoordelen de materialen die u momenteel gebruikt en bepalen wat de beste bewaar-prepareermethode is voor uw gewassen. Daarna gaan we over op de analyses tijdens de veldperiode. Er wordt gestart met een perceelanalyse waarbij we alle risico’s van het perceel in kaart brengen. Voor het rasadvies bekijken we welk ras het beste is voor uw perceel en welke basisbemesting u hierbij moet gebruiken.

Wij komen meerdere keren per maand langs om uw gewas te monitoren. Tijdens deze onderzoeken meten we het groeiverloop, de conditie en de bodemnutriënten en stellen we vast wat er nodig is qua bemesting en eventuele andere interventies. We geven u een beeld van wat de Yield ToDay, uw opbrengst, zou zijn. Als laatste stap beoordelen we de oogst op diverse aspecten zoals kwaliteit, aantal, maat en gewicht. Doordat we deze metingen structureel verrichten, zijn we in staat deze data te vertalen naar de beste groeimethode voor uw gewas.

Over TTW

TTW is een bedrijf dat bestaat uit adviseurs voor teelt, bewaring en verwerking. Wij bieden uw akkerbouwbedrijf hulp bij het verbouwen van uw gewassen. Aan de hand van ons datasysteem verzamelen we informatie over meet-, weeg- en omgevingsgegevens per gewas.  Met deze gegevens kunnen we het groeiproces positief beïnvloeden. Hierdoor bent u in staat om een hogere opbrengst produceren.

Met welke gewassen kunnen wij u helpen?

Ons systeem biedt hulp bij het verbouwen van verschillende gewassen. Doordat we continu bezig zijn met innoveren en ontwikkelen en op zoek zijn naar nieuwe technieken hoeven we ons niet te beperken tot één gewas. Al sinds 1987 is TTW actief betrokken bij de begeleiding van de witlofteelt. In de loop der jaren hebben we nieuwe systemen ontwikkeld om ook uien, aardappelen, bloembollen en granen te verbouwen. Alle data die we de afgelopen jaren hebben verzameld en geregistreerd worden keer op keer gebruikt om het groeiproces van uw gewassen te verbeteren.

Wilt u met ons samenwerken? Vraag onze brochure aan of neem contact met ons op.