TTW voorziet akkerbouwers, broeiers en trekkers van witlof, uien, aardappelen, granen en bloembollen van passend teeltadvies met behulp van de door TTW verzamelde data. Het systeem van TTW bestaat uit een enorme database met meet-, weeg- en omgevingsgegevens per gewas. Deze data kunnen we vertalen naar het beste teeltadvies wat resulteert in een vooruitstrevende groeimethode voor uw gewas.

Meer dan alleen teeltadvies

Bij TTW mag u meer verwachten dan alleen teeltadvies. Wij worden uw teeltadviesbureau en helpen u het hele jaar door om het groeiproces te beïnvloeden, zodat u met uw gewas een hogere opbrengst kunt behalen. We leggen u graag uit op welke manieren wij u hierin helpen en adviseren.

Teeltdoel bepalen

Voordat we u kunnen voorzien van een teeltadvies, stellen we samen met u uw teeltdoel vast. Dit kan variëren van ‘meer knollen’ tot ‘een hogere opbrengst van een specifiek formaat’.

Kwaliteitsbepaling

We starten met risicomanagement door te onderzoeken wat u precies in de grond stopt. Wat is de kwaliteit van uw uitgangsmateriaal? Zodra we weten wat voor product u in handen heeft en wat de kwaliteit hiervan is, weten we hoe we dit moeten prepareren. We kijken hierin verder dan alleen uw gewas. Om in kaart te brengen wat de kwaliteit van uw grond is, voeren we een risicoinventarisatie uit. Dit doen we aan de hand van een grondanalyse, voorvruchten, organische mest en groenbemesters. Als de potentie van de grond bekend is, weet u namelijk wat u van de grond kunt verwachten. In deze fase ontvangt u de eerste teeltadviezen ter voorbereiding van uw perceel en uitgangsmatriaal.

Rasadvies

Aan de hand van bovengenoemde data voorzien wij u van een rasadvies. Wij geven aan welk ras het beste op welk perceel toegepast kan worden. Nadat u het ras en het bijbehorende perceel gekozen heeft, helpen wij u verder in de basisbemesting.

Meten, wegen en tellen

Het gewas en de grond hebben elkaar gevonden. Vanaf nu zullen de TTW medewerkers iedere twee weken metingen uitvoeren op uw perceel. Aan de hand van onze huidige data weten wij precies hoe een gewas moet groeien en zijn afwijkingen sneller gedetecteerd. Wij voorzien u iedere twee weken van een rapport waarin u zelf kunt zien hoe het gewas op uw perceel groeit.

Teeltadvies

Teeltadvies voor optimale opbrengst

Natuurlijk voorzien wij u bij elk rapport van advies over welke handelingen u moet toepassen om op uw perceel een optimale opbrengst te behalen. Naast de data die medewerkers iedere twee weken verzamelen, maken wij ook gebruik van de data van klimaatgegevens, weerpalen, satalietdata, sensordata en grond en gewas dat opgestuurd wordt naar een laboratorium.

Bemesting naar behoefte

Een voorbeeld van onze adviezen aan de hand van bovengenoemde data is de bemesting naar behoefte. Wij weten precies hoeveel voedingsstoffen het gewas nodig heeft, hoeveel het gewas opneemt en wat er in de grond zit. Dankzij deze informatie geven wij u advies over het bijmesten van uw gewas. U geeft uw gewas dankzij deze data nooit een kilo te veel.

Na het rooien voeren wij een eindbeoordeling uit. We onderzoeken welke elementen zich in het product bevinden en wat de uiteindelijke kwaliteit is. Deze kwaliteitsbeoordeling kunt u doorgeven aan de volgende in de keten, zodat zij precies weten wat ze van uw gewas mogen verwachten.

Voordelen van TTW teeltadvies

Met onze adviezen behaalt u resultaten die anders niet mogelijk waren. Naast uw eigen kennis en ervaring krijgt u inzicht in de data van uw perceel en in veel extra data die u helpen een hogere opbrengst te behalen. Dankzij onze metingen trekken we vroegtijdig aan de bel als uw perceel achteruitgaat, zodat u op tijd kunt ingrijpen. Daarnaast brengen we aan de hand van de metingen een Yield ToDay (YTD) in kaart. Dit heeft als voordeel dat u van tevoren weet wat u gaat rooien.

Voor wie is TTW interessant?

De data en adviezen van TTW kunnen toegepast worden op diverse gewassen. Wij zijn altijd aan het ontwikkelen en gaan de uitdaging aan om samen gewassen zo optimaal mogelijk te telen. TTW is gespecialiseerd in gewassen zoals witlof, uien, aardappelen, granen en bloembollen. Vebouwt u een ander gewas? Ook dan helpen we u graag verder aan de hand van onze data.

Wilt u ook uw groei vergroten?

Wij vertellen u graag meer over onze aanpak.

[contact-form-7 id="93"]