Yield ToDay

Wilt u weten wat uw oogst vandaag waard is? Of het een goed idee is om vandaag te oogsten of dat het toch beter is om nog een week te wachten? TTW berekent uw Yield ToDay!

Wat is precisielandbouw?

Bij precisielandbouw zetten we geautomatiseerde landbouw in aan de hand van GPS en sensoren op de grond, in de lucht en aan landbouwmachines. Bij deze manier van landbouw krijgt uw gewas heel nauwkeurig de behandeling die het nodig heeft. De technologie brengt met regelmaat in kaart hoe uw gewas ervoor staat, zodat u gericht kunt bijmesten of spuiten. Op deze manier creëren we een optimale en duurzame productie. Het verschil met de ‘gewone’ landbouw is dat we hierbij kijken naar wat er moet gebeuren per veld, terwijl dit bij precisielandbouw per vierkante meter of zelfs per plant wordt bekeken. TTW verwerkt en vertaalt de sensordata en berekende YTD naar bruikbare adviezen. Hierdoor kunt u direct en op maat handelen wanneer gedeeltes van uw gewas achterblijven.

Wat is Yield ToDay?

YTD geeft de opbrengst weer van vandaag. Doordat wij aan de hand van ritmische metingen uw opbrengst bepalen, weet u precies waar u aan toe bent. Ook omdat wij precisielandbouw hanteren, werken wij exact en besparen we op andere vlakken. Mede door deze werkwijze wordt u niet verrast over de kwaliteit, gezondheid, opbrengst of bewaarbaarheid van uw product wanneer u deze oogst. U bent al op de hoogte van deze aspecten en kunt hier preventief op reageren. Daarnaast biedt YTD u de mogelijkheid om in te spelen op het vervolgtraject. Het product wordt voorzien van een kwaliteitsgarantie dat aangeeft of u de oogst meteen gaat verkopen of nog even kunt bewaren. Wanneer u besluit uw product te bewaren, kunnen we bepalen of u deze gekoeld gaat bewaren en hoe lang u het kunt bewaren. Dankzij de Yield ToDay weet u vooraf wat de opbrengst van de oogst gaat zijn.

Yield ToDay vastgesteld door TTW

TTW werkt met systemen waarmee een ritmische meting gedaan wordt om de opbrengst per dag te berekenen, uw Yield ToDay. Deze handmatige metingen vinden om de twee weken plaats. In het begin van het proces zal de YTD wat vaker berekent worden om de conditie van uw gewassen goed te monitoren. Hierbij houden we rekening met verschillende factoren zoals weersomstandigheden, bemesting en de kwaliteit van het perceel. We weten, dankzij onze data, wat het meest geschikte moment is om te starten met de oogst. Op deze manier weet u als akkerbouwer precies waar u aan toe bent wanneer u de gewassen van het perceel gaat oogsten.

Wilt u graag dat wij uw YTD gaan vaststellen? Vraag dan hier onze brochure aan of neem contact met ons op.